Frist for innspill
7. mai 2025
Plantype
Detaljregulering
Med hjemmel i plan- og bygningsloven §§ 12-8 og 12-14 varsler Norconsult AS oppstart av planarbeid for detaljregulering av Holmbo boligområde, planID 0471. I tillegg varsler Norconsult AS å oppheve flere eldre reguleringsplaner samt forhandlinger om mulig utbyggingsavtale, i henhold til plan- og bygningslovens kapittel 17.
Hva skal GOBB bygge?
Politikerne har vedtatt at oppstart for planarbeidet for Holmbo boligområde kan varsles. GOBB ønsker å bygge enten konsentrert småhusbebyggelse eller blokk over 3-4 etasjer. Boligområdet er sentralt plassert i Sørbyen, i nærheten til Kopperud bydelssenter og skole. Gode møte- og oppholdsarealer, boliger tilpasset alle generasjoner og livsfaser, samt bomiljøer som fremmer sterke fellesskap er eksempler på elementer som kan bli viktig for utformingen av boligområdet.
Området skal reguleres til boligbebyggelse med tilhørende uteoppholdsareal og infrastruktur. Adkomst vil være fra Korallvegen og Vestre Totenveg.
Hvor skal GOBB bygge?
Planområdet er lokalisert på Kopperud, ca. 3,4 km fra Gjøvik sentrum og ca. 500 m fra Kopperud bydelssenter. Planområdet utgjør ca. 12 daa og omfatter eiendommen Holmbo samt øvrig bebyggelse innenfor kvartalet. GOBB forutsetter at eksisterende husmannsplass på Holmbo fjernes i sin helhet.
Planområdet berører deler av Vestre Totenveg (kv) og Vestre Totenveg (fv) og er tatt inn på grunn av ønske om sammenheng i trafikale behov og fortau langs Vestre Totenveg. Det kan være at planområdet blir redusert i planforslaget som legges ut til offentlig ettersyn.
Den planlagte utbyggingen berører eiendommene gbnr 64/24, 64/399, 64/402 samt ubebygd del av 64/179. I tillegg er omkringliggende boligeiendommer medtatt i planområdet; 64/283, 64/303 og 64/401. Bruken av disse og del av 64/179 som er bebygd med bolig, vil være uendret.
Her kan du se kart over hele området
GOBB og Norconsult AS inviterer alle interesserte til et åpent informasjonsmøte
- Dato: 24. april 2025
- Klokken: 18:00 – 20:00
- Sted: Bylab, Gjøvik rådhus
Her vil GOBB og Norconsult AS fortelle mer om planene og hvordan du kan være med å påvirke. Møtet er for alle.
Planstatus og konsekvensutredning
Reguleringsplaner som er foreslått opphevet: Planområdet er regulert til frittliggende småhusbebyggelse og offentlig trafikkområde gjennom reguleringsplan for Engehaugen og Kopperud sentrum, planID 05020050 fra 24.07.1969. I tillegg vil kjøreformål i reguleringsplan for Fredeng mm., planID 05020057 fra 24.06.1970 bli berørt. Det foreslås å oppheve deler av disse planene som overlapper med den nye planen.
Vurdering etter forskrift om konsekvensutredning: Det er avklart at planarbeidet ikke utløser krav om konsekvensutredning eller planprogram. Vurderingen bygger på at tiltaket verken omfattes av forskriftens §§ 6 eller 8.
Dokumenter ved planoppstart
Har du ideer, spørsmål eller bekymringer til planarbeidet? Vi vil høre fra deg!
Send inn dine innspill i innspillsportalen for planarbeidet.
Du kan også sende innspill til stine.radmann@norconsult.com eller til Norconsult Norge AS avd. Gjøvik, Parkgata 6, 2821 Gjøvik.
Kopi av innspill sendes til postmottak@gjovik.kommune.no eller Gjøvik kommune, Postboks 630, 2810 Gjøvik.
Husk å sende dine innspill før 7. mai 2025. Alle innspill blir vurdert og tatt med i det videre planarbeidet.
Har du spørsmål til planarbeidet?
Ta kontakt med arealplanlegger Stine Radmann i Norconsult Norge AS.
Hvordan fungerer en planprosess?
Planprosessen for reguleringsplaner er en strukturert og lovregulert prosess som sikrer at alle interesserte parter får mulighet til å gi sine innspill.
Prosessen er styrt av plan- og bygningsloven.
Varsel om oppstart
- Prosessen starter med et varsel om oppstart av planarbeidet. Dette varslet blir offentliggjort, slik at alle berørte parter kan få mulighet til å komme med innspill. Innspillene som mottas blir vurdert og tatt med i det videre arbeidet med å utarbeide reguleringsplanforslaget.
Utarbeidelse av planforslag
- Basert på innspillene og øvrige vurderinger, utarbeides et forslag til reguleringsplan for området. Dette forslaget må være grundig og ta hensyn til ulike interesser og behov.
Politisk behandling i utvalg for samfunnsutvikling, bærekraft og tekniske tjenester
- Planforslaget legges fram for utvalget for samfunnsutvikling, bærekraft og tekniske tjenester som vurderer om forslaget skal sendes ut på høring og offentlig ettersyn. Dette utvalget har en viktig rolle i å sikre at planen er i tråd med overordnede mål og retningslinjer.
Høring og offentlig ettersyn
- Dersom utvalget for samfunnsutvikling, bærekraft og tekniske tjenester vedtar å sende planforslaget på høring, blir det annonsert på samme måte som ved varsel om oppstart. Dette gir en ny mulighet for offentligheten til å gi sine synspunkter på planen. Høringsperioden gir innbyggerne og andre interessenter tid til å sette seg inn i forslaget og komme med merknader.
Behandling av merknader
- Etter høringsperioden blir alle innkomne merknader vurdert og innarbeidet i planen. Dette er en viktig fase hvor justeringer kan bli gjort basert på tilbakemeldingene som er mottatt.
Sluttbehandling og vedtak
- Den reviderte planen blir deretter sluttbehandlet i kommunen, hvor kommunestyret er den endelige vedtaksmyndigheten. Kommunestyret vurderer om planen skal godkjennes eller om det kreves ytterligere endringer.
Eventuelle flere høringer
- Hvis det underveis kommer inn merknader som krever vesentlige endringer av planen, kan det være nødvendig med flere høringsrunder for å sikre at alle endringer er tilstrekkelig vurdert og kommentert av offentligheten.